Ur led är tiden .....

Rörigt? Läs här:

Datumen för övergångarna är desamma i EU:s 27 länder och regleras av ett EU-direktiv. Höstförskjutningen 1996 var faktiskt en anpassning till det som gällde i Storbritannien och Irland tidigare.

Tidsskillnaden mellan exempelvis Sverige och Chile är därför sex timmar under norra halvklotets sommar och fyra timmar under norra halvklotets vinter (och fem timmar under några veckor höst och vår, eftersom växlingsdatumen inte är desamma).

Ibland förs det, som nämnts, fram förslag om att man borde permanenta sommartiden, eller mer korrekt förskjuta normaltiden en timme framåt. Just detta var vad Ryssland och Vitryssland gjorde 2011. De vred om tilll sommartid i mars och stannade sedan kvar där.

- förstår inte vitsen med tidsomställning, vi tappar en timme nu och får tillbaka den i oktober, till vilken nytta? Känns som om Vitryssland äntligen har fattat ett klokt beslut!

 

 

Hornsgatan

en tidig lördagsmorgon, inte mycket till liv i miljonstaden inte!
Stiger man upp kl. 07 så är man gaska ensam här, men vem bryr sig..............

- som vi har längtat .....

..................att se Maria Montazami lära sig skilja på höger och vänster, enligt uppgift tog det en hel lektion. att vänta med spänning på om Robinsson-Robban ska uppträda kroppsmålat i blått. att fd idrottsmän och kvinnor saknar rampljuset och är beredda att förnedra sig hur mycket som helst, det visste vi. att journalister älskar att synas vet vi sedan tidigare.
Att påstå att hela bunten lider av exhibitionism är väl ingen överdrift.
Frågan blir dock, hur i hela h-vete kan en miljon svenskar bänka sig framför TV;n varje vecka för att se sådan här smörja?
 
Visa fler inlägg