Måndag morgon!

 
Vaxpropp i örat hela helgen, snacka om att man blir osocial, man hör ju fan nog illa utan vaxpropp med ålderns rätt, därmed blir man folkskygg och av den anledningen har inget, absolut inget hänt i helgen. 
Massor av Revaxör och Waxoff och massor av spolvatten, resultat negativt!
Avloppsstopp åtgärdar man med "propplösare" (Caustiksoda), undrar om det fungerar i örat också!
 
Veckans bästa reklam: i TV4-sport för McDonald´s,,,,,,, så slående om Stockholm, säger allt. God morgon!
https://secure.quebles.com/content/hotmail/emoticons/1511767.gif
 

Fågelskåderi!

På våra morgonpromenader så är vi ganska allena mestadels, men i går morse var det pådrag. Tubkikare överallt i buskarna, spanande mot buskage. Det är sådana här gånger inte svårt räkna ut att nån "raritet" av fågel gäckar omkring  i buskagen. Nyfiken blir man ju förstås och när man frågar församlingen i bild vilken fågel som spanas på får man det snopna svaret,... Videsparv. O faan konstaterar man, med en viss stolthet, den har man ju redan "prickat av" i boken vilket gör att dessa morgonpigga ornitologer ser ut som nykläckta (hungriga) fågelungar i truten när vi vandrar vidare.
Lite grubblande över deras ansiktsuttryck slår vi upp fågelboken när vi kommer hem och läser om Videsparv att den har utbredning över ryska tundran i ett stråk mot nord Finland-Sverige-Norge och mycket sällan ses söder om Stockholm.
 God morgon, förr ansågs bara min hund som en avvikande art i Skåne, numera är vi två!
 

Mycket händer .....

kanske inte just nu, alla väntar på hösten/vintern, både fåglar, hundar och fä! Vissa flyttar (fåglar) vissa (hästar) bajsar på beachen och vissa (hunden) gapar över sällskapet!
Ett och annat trevligt möte på vår morgonpromenad dyker därmed upp ibland.
Det skördas dock, det finns snart i ditt skafferi, det är socker i alla former vi pratar om! 
Trångt efter byvägarna nu, för det är som med allt annat, "det ska vara effektivt" så fullstora långtradare (flisbilar?) lastar/trängs med oss vanliga bilister på småvägarna.
Lite kuriosa i sammanhanget är att alla tokdårar (blådårar) till privatbilister är som förbytta när de möter fordon som jobbar för deras skafferi, men det är väl ett tecken på att de inte är ohjälpliga dårar, de där skåningarna.
God Morgon!
 
Visa fler inlägg