Strövtåg i hembygden?

Ja så kan man väl uttrycka det, "boningshuset" sett från sydväst från grannens skördemarker, så som du aldrig sett det förr. Fullständigt makalös kväll i går kväll, sol, +19.9 grader, vindstilla kl 19.00 och då är vi ändå fortfarande i April månad!     forts.
Grannen ja, skördebonde, han har bara liksom sådär på egna markerna byggt ett lanthotell, http://borgebygardshotell.se och frugan har sagt upp sig från jobbet och sköter rulliansen. Ofta full beläggning!     forts.
Kävlingeån, som nånstans här övergår till Lödde å och fråga mig inte varför den byter namn bara. Ca 200 meter från mitt hem och absolut fridfullt, en och annan fiskare bara som ror förbi. Lär vara ett av rikets bästa gäddvatten och dessutom lär det finnas 28 olika arter i ån, mest tack vare att den ligger så nära havet!
 
God morgon Sverige, det lär finnas kräftor i ån också, visserligen fridlysta men.............

Sola?

En del anstränger sig verkligen för att få en solbränna, vad det nu ska vara bra för?
Tredje dagen i rad (i går) som vi passerade 20-graders-sträcket så det är sommar nu.
 
Det gula i bakgrunden? ja, frukten av dåligt förarbete men å andra sidan behöver gräsmattan bara tuktas två gånger i veckan i stället.
 
God morgon Sverige, det är dags för havsbad snart (för vi två-benta)
 

Fågelskåderi!

Högsäsong nu, ostliga vindar dessutom, betyder många fågel-sträck som måste vila i Lommabukten (enligt expertisen) men det är ju mitt och hunden Hekla;s smultronställe också! Problem? ja.... hunden Hekla vill ju alltid leka, särskilt med obekanta och en låång pinne i munnen som är ju, liksom ett lek-vapen för henne, att fågelskådarna har 35-tusen-kronors-tubkikare på stativ är ju liksom oväsentligt tycker hon samt att vi "skäller" bort fågelfän, tja vad gör väl det... tycker vi!
 
Att vi är omtyckta av endast 3 % av fågelskådarna bottnar nog främst i att vi, hunden alltså, skrämde upp en fågel-raritet en morgon i fjol höst, till glädje för en som fick pricka av en raritet på sin fågellista, annars skulle omtyckta-graden varit 0 %!
 
God morgon världen, hmmm..... svårt att förstå allt här i världen, men fåglar är intressanta!
Bye bye Emoticons   
 
 
Visa fler inlägg