Big street!

I Oskarshamn en torsdag eftermiddag, Inte mycket händer, grått, men inte trist. Lite av mellanlandning för folk & fä inför vistelse i huvudstaden!
Det som fortfarande förvånar mig är att infödingarna så här långt österut i Småland INTE pratar småländska, som typ Kamprad, utan rikssvenska med inslag av göteborgska!
God morgon Sverige, resvan hund är förutsättning för umgänge med mig!
Summer Emoticons
 
 

På väg ..............

........... till Oskarshamn för mellanlandning. Vidare norrut i morgon, jag och min följeslagare, hunden H.
Byavägarna så mycket som möjligt för att slippa undan de överförfriskade, eller övertrötta utländska trailer-chaufförerna så mycket som möjligt.
God morgon Småland, jag undrar numera bara hur det kan komma sig att var och varannan NHL-spelare är så allergisk! 
Hmmm Emoticons
 

Solsidan Bjärred

Vägen genom byarna Bjärred-Habo Ljung-Lomma, vackert så det förslår den här årstiden. Skånes svar på Solsidan/Saltsjöbaden och här sker överlägset mest villainbrott i riket per capita. Här bor många Mickan och Freddan här är det med andra ord tätt med BMW och Volvo-suvar på gårdsplanerna och dyra konstsamlingar och annat dyrt krims/krams inomhus.
Bjärred i samverkan mot brott är en facebookgrupp som är misstänksamma mot de flesta, här hängs "fel utlänningar" ut, här har också förekommit att hemtjänsten har rapporterats som misstänkta brottslingar!
Det kan noteras att polisen är mycket tveksamma till detta "medborgargarde"
 
God morgon uti landet, så tokigt det kan bli ibland!
 No No No Emoticons    
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg