Oskarshamn dag 3

 Men nu drar vi hemåt. Det kluriga är bara att lista ut vilken väg vi ska ta i snömodden. Det finns (minst) tre alternativ att välja på: ett via Blekinge E22;an, ett via Växjö / Hässleholm gamla Riksväg och ett rakt västerut till E4;an via Ljungby.
 
Skeptisk som jag är väljer jag nog gamla riksvägen via Växjö / Hässleholm även om det är en mindre väg för erfarenhetsmässigt får man en viss skräck när man möter, eller hamnar efter en Rumänsk, Bulgarisk eller annan sydeuropeisk långtradare med blanka däck och förare som kört 24 timmar utan rast och de är tämligen överrepresenterade i olycksstatistiken på dessa breddgrader.
 
Minsta risken att träffa på dessa är på gamla riksvägen för på E4;an och E22;an häckar de i stora kolonier.
 
Bilden? Vattentornet i stan, byggt 1913 men fortfarande i drift och populärt turistmål för när man
efter 128 trappsteg når toppen har man en himmelsvid utsikt över nejderna, man ser bland annat öarna Öland och Blå Jungfrun,
 
God morgon Småland, nu drar vi hem via Kamprad-land (Älmhult) och hoppas på långtradarfritt väglag!
Messenger - Emoticons - 1508595   

Oskarshamn dag 2

Inre hamnen är frusen liksom jag, men loppisfynd värmer. Staden är lika blåsig som Skåne på vintern men det är sol-varmt-vindstilla på sommaren säger infödingarna.
Oskarshamn har färjeförbindelse med både Öland och Gotland men det känns inte aktuellt just nu.
God morgon Sverige, enda golfbutiken (i stan) stängde för en vecka sedan och hade 90 % rabatt på allt!! "surt sa räven" ........
Messenger - Emoticons - 1509768
 
 
 

Oskarshamn del 3 .......

... del 3 innebär mitt tredje besök i den lilla pittoreska staden sedan augusti i fjol. Staden påminner lite grann om Visby där förmodligen alla varit någon gång. Har valt en sommarbild ovan för det är lite snöslask i O-hamn just nu och ger inte staden en rättvis bild.
 
Kuriosa: Liljeholmens Stearinljusfabrik AB finns i Oskarshamn sedan många år tillbaka då de flyttade tillverkningen från Liljeholmen/Stockholm.
 
God morgon Sverige, vi upptäcker vidare .... och konstaterar att en reaktor i kärnkraftverket utanför sta´n står stilla på grund av hydraulikfel, vilket är dagens viktiga samhällsinformation!
https://secure.quebles.com/content/hotmail/emoticons/1511767.gif
 
 
Visa fler inlägg