Tittkö!

Södergående strax norr om Jönköping i går, krock mellan personbil och husbil och då frågar man sig förstås, hur f-n kan man krocka på en motorväg? Lyckligtvis lindriga personskador enligt lokalradion med tanke på hur bilarna såg ut men E4;an södergående var avstängd 2,5 timmar,  köerna nådde långt norrut minst sagt? 
 
Vi som åkte norrut (fri motorväg) på E4;an fick en extra halvtimme förbi olyckan, det blev så kallat "tittkö" vilket innebär att alla kryper förbi i gåfart för att stilla sin ntfikenhet!
 
God morgon, Sverigeresan fortsätter idag, förhoppningsvis utan tittköer.................
 
 

Skörden?

Vi lämnar de vackra vajande fälten för ett tag och konstaterar att kornskörden brer ut sig över ängarna och förmodligen står kvar när vi kommer tillbaka.
 
Kornskörd ja....? inte så vanligt längre, särskilt inte i Skåne där andra grödor ger bättre avkastning till spannmålsodlarna så det här fältet (å det är stort!) ska nog efter skörd bli brännvinsframställning hos Absolut Vodka i Tings Nöbbelöv.
 
Vart drar vi då? joo,,,, norrut, så långt,,,,,, långt till lugnet, långt till vänligheten, långt till de som bryr sig, långt till de som inte är så f-bannat stressade. 
 
God morgon Sverige, samhällsinformation står högt på agendan idag!  
Messenger - Emoticons - 1508342   
 

- näämen.....

.... inte en gång till!................ Pilfink i trädgården, andra kullen förbereds enligt bild (läste just om "andra kullen" på nätet) och det är inget ovanligt de får 10 st ungar!! i andra kullen!
 
Har liksom av barmhärtighetsjäl inte kunnat sluta mata de små liven och det innebär förmodligen att jag har en hel del utgifter framför mig i vinter! (=stannfågel) 
 
God morgon Jorden, det blir tungt det här ................
Messenger - Emoticons - 1508901     
 
 
 
Visa fler inlägg