Rapport från ett rapsfält!

Säden har lagt sig på vissa ställen men det är inget som oroar bonden tillika grannen, utan han är nog mer bekymrad över kvällens moln som tonar upp sig i solnedgången.
Regn på gång igen alltså och jag har fått (en lång) teknisk beskrivning på hur skördetröskorna "lyfter upp" och klipper säden även sidledes? men där tog mitt förstånd stopp!.....
 
* varför blir alla svenska friidrottare av internationell klass alltid skadade?
 
* Europeiska kvaltider för svenska klubblag i fotboll och det ser ut att bli två Europaligor utan svenskt deltagande, igen!
 
God morgon Sverige, bara 20 mil till Valencia Club de Fútbol i vinter  
 

Korv å sånt...

Har efter 4 år i Skåne verkligen fått smak för korv, korv som finns här i alla upplagor, svensk som utländsk och jag gillar den men jag har medvetet gjort valet mer (gäller även kött) och mer till svenskproducerat!
 
Med tanke på flytt till Spanien om två månader är det då dags att tänka om för att inte svälta ihjäl.
Förhöjd halt antibiotika kött och korv blir till att "inmundiga" i framtiden och jag tror jag börjar träna redan nu med typ, tyskt kött, kött som är så fullpumpat av antibiotika att slaktavfallet inte går att göra biogas av just därför.
 
Prideparaden i Stockholm går av stapeln på lördag.... kan man få önska sig: att den går genom Akalla, Tensta och Rinkeby?, i Malmö via Rosengård? och i Göteborg via Bergsjön? eller vad tycker ni Gudrun Schyman och Ebba Witt-Engdahl, behövs det inte lite feministiskt initiativ där? 
 
God morgon Sverige, vissa smällar (antibiotika) får man ta om man inte vill frysa ihjäl eller blåsa bort i mångkulturella (korv!) Sverige!
Messenger - Emoticons - 1508617
   
 
   

Tecken i skyn?

Tornseglare till f-bannelse i skyn över Skåne, det är ingen ovanlig syn i sommar vad det nu beror på?
 
Tror du Tornseglare är en svala så tror du fel, den är inte släkt med svalorna överhuvudtaget utan är en krabat med korta ben och tillbringar 75% av sin tid i luften och kan inte starta om den råkar hamna på marken utan landar oftast på tak!
 
God morgon Sverige, ännu en naturrapport levererad från Borgeby Naturruta
LOL Emoticons
Visa fler inlägg