-i skuggan av en sorg...

 
Jo,,,, nu pratar jag om avsaknaden av hunden Hekla igen, så tog jag en promenad igår för att skingra tankarna lite grann, bearbeta sorgen så gott det går och jag var, vad jag trodde i naturreservatet, men ack så fel jag hade, jag var i ett militärområde med besöksförbud för obehöriga, särskilt utlänningar.
 
En "militär tekniker" upplyste mig vänligen om min högst olovliga närvaro på "broken english" men han var också snäll efter mitt ursäktande och framförallt stolt över sitt jobb, han visade mig ett av tornen med vad som såg ut som radarutrustning/datoriserad teknik?, förutsatt att jag inte fotograferade varken han eller utrustningen!
 
Vi satte oss i dörrposten och filosoferade, fortfarande på broken english, jag berättade om "min" hunds bortgång" han blev så rörd, han bjöd på nötter (solrosnötter?), vi knaprade, vi spottade ut skalen och vi torkade tårar båda två
Han följde mig en bit på vägen och visade mig vägen till naturreservatet och det var nog det vackraste mötet jag haft hittills i Spanien!
 
God morgon Sverige, jo jag såg nån "förbudsskylt" på väg dit som förmodligen innebar besöksförbud, men på Spanska!
 
 
 
 

-en sorgens dag

 
Hon har vandrat iväg till hundhimlen, hon var gammal i kroppen, hon hade rejält ont sedan i lördags men hon hade sitt lekhumör kvar in i det sista och hon är så saknad av oss alla och jag är så glad att jag hann träffa henne förra helgen!
Spräckt mjälte eller nåt annat organ, kan vara levern efter all medicinering, och hon fick somna in i min dotters knä, hon fick en sista klapp i rumpan från mig via dottern och allt gick lugnt och värdigt till.
 
Tack Hekla för drygt 11 år, inte minst de fyra år vi fick tillsammans i Skåne, vila frid och jag är övertygad om att du kommer att hålla ordning bland dina nya vänner.
Vi glömmer dig aldrig!
 

Avflyttad ?

 
Hahaha, ska man skratta eller gråta?. Jag har haft vidaresändning av post från Borgeby till Stockholm i ett halvår nu, trots att jag inte är bosatt i Borgeby längre.
Anledningen? Jo, Skatteverket har inte godkänt att jag bor utomlands och senast för ett par veckor sedan fick jag brev från SKV och läs nu..... till min bostadsadress i Torrevieja!!! där man påtalar att jag ska beskattas fullt ut i Sverige, (trots avsaknad av adress och ägande i landet!)
Eftersändningen upphör nu i månadsskiftet och jag tänkte i min enfald, jag adressändrar en gång för alla: Transportstyrelsen, Länsförsäkringar med flera tröga "myndigheter" för de har inte "fattat nåt" trots att jag mejlat dem adressändring men det här svaret i bild ovan får jag när jag loggar in på adressändring!
Snurrigt?... minst sagt och nu börjar jag förstå varför det finns så många svenska advokat och juristbyråer bara i lilla Torrevieja!
 
 
Nu nåt trevligare, det ser ut att bli marknad och förhoppningsvis med karneval igen.
Det byggs tält vid hamnen, det fejas lite här och där men allt sker i spanskt tempo så det tar tid, kanske är de klara till helgen.
 
-två allsvenska matcher på två dagar avbrutna, en på grund av bomber/smällare vid planen (nära spelare och linjeman) varav den i går utan att återupptas och Fotbollseuropa skrattar vidare.
Tänk att fotbollsfolket aldrig får ordning på detta, tänk att alla snackar men ingen löser problemen, tänk så typiskt svenskt.
 
God morgon Sverige, ...... "nån annan får ta det" säger fotbollspelarna och applåderar sina "supportrar" efter matcherna, även på bengal och bombläktarna!   Heja Sverige!
 
 
 
 
Visa fler inlägg