Feliz Año Nuevo!

Entrén i huset där jag bor och gud nåde den som tar in cyklar eller barnvagnar dit!
Mycket kan se riktigt gräsligt i Spanien ut men entréer i husen, det är viktigt det.... fråga mig icke varför!
 
Favorit-golf-byxorna, givetvis kortbyxor och knappar "sprätter" ur sina fästen och det gäller inte bara golfbyxorna utan alla upptänkliga byxor av någon outgrundlig anledning.
Men skam den som ger sig,,,, man gick ju "flickslöjd", jo det hette så... nån termin i skolan och fick lära sig sy.
Tänk ändå om man idag skulle dela in slöjdlektioner i pojk och flickslöjd då skulle nog Gudrun Schyman trilla av pinn, ja hela Fi förmodligen hahaha...
 
- Solceller på taket kan vara fint. De har nog tjänat in sig om 25-30 år. Problemet är att solen inte lyser på natten, men pappersbruken och järnverken måste gå dygnet runt. Det är så enkelt att även en miljöpartist borde förstå det.
 
kallast / varmast i går i Torrevieja: 12,4  /  15,8 grader 

Buenos días Suecia!

- när vi nu sum(m?)erar (golf)året....

... så handlar det mycket om den fåfängda jakten på "nya trofeer" det vill säga "logoballs" på nån ny bana!
16 st nya banor så här långt i år... och faen vad det kostat!! och när vi sitter med en, mycket kall öl, efter sista gamet och egentligen konstaterar att vi är si-så-där 30 slag efter Stensson så konstaterar vi också att vi glömt att köpa en "logoball" på nån spelad bana... det betyder nog att vi spelar där snart igen, hahaha...
 
På vägen till Lo Romero Golf, 2 mil utanför sta´n i går så möts man av Spaniens grönsaksland, ett oändligt "hav" av grönfoder, tillräckligt för att föda spanjorerna... och utflyttade Skandinavier!
 
Varje golfbana i regionen håller sig med egen huskatt och frågan är om det behövs blomgödsel, inte i varje fall här på Lo Romero?
 
 ... jaa, det var tider det... å är du under 50 bast... ja, då fattar du ingenting, garanterat!.... och då är vi  inne på den stora frågan... kommer 20 % (Stockholms ytterstad) av Sveriges befolkning  bli/vara miljonärer över en fem-års period på sina lägenhetssaffärer?... knappast,,,, det kommer (på sikt) att gå åt h-vete och massor av människor kommer att gå från miljonärer till urfattiga "bidragstagare"... meddelas endast på detta sätt, definitivt före Riksbankchefen Stefan Ingves, glöm inte var ni läste detta först! 
 
 
- har alla riksdagspolitiker jullov fortfarande?,,, det finns ju inget plumt uttalande gjort på en vecka nu... vem f-n styr landet i så fall?  
 
- Putin bekräftar vapenvila i Syrien?.... tja,, världsherraväldet är tydligen förändrat!
 
- Fredrik Rainfeldt,,, hans jobb i S(V)T som interljuare av Condoleezza "Condi" Rice, USA;s tidigare utrikesminister ,,,,, mycket bättre än hans tid som statschef på S(V)T, och frågan är, när de kan och när släpper de nåt mera , nån´t som inte är V-märkt och när de anstränger sig, kan det bara bli bättre framöver,,,,


kallast / varmast i går i Torrevieja: 13,0  /  18,8 grader 

 

 Buenos días Suecia! .... faen vad skönt det är att vara pensionär, om än i förskott!!

El Camino!

..... eller vad det nu heter och det är ivarje fall min varmaste vän i vinter för denna vinter har varit kallare än förra.
Att den utbytbara gasoltuben (P 12)  i Spanien bara kostar 11 € gör inte saken sämre....
 
Året började på Roda Golf och året avslutas idag på Lo Romero Golf efter 50 rundor med klubborna i högsta hugg, många svordomar under ca 50 mils promenerande, men också mycket glädje!
 
kallast / varmast i går i Torrevieja: 11,8  /  16,2 grader 

 

 Buenos días Suecia! 
Visa fler inlägg