- en dag som igår i Torre.....

 
 
..... en promed i en av parkerna och det luktade som blomster på midsommar i Sverige och då ska vi komma ihåg att det är slutet av november. Helt fantastiskt även om vi muttrar ibland över lite regn och moln.
 
 
 
I samma park, en fågel, gissa vad för fågel?....
Annars förutom allehanda "badfåglar", lösspringande tuppar och höns till f-bannelse precis som det är i en del bostadsområden i stan´ och man undrar ju vem som plockar äggen efter hönorna!
 
-nää, allt som Facbook lurar en att "testa" är inte sant, absolut inte. Visserligen är jag gammal men 220 stycken.... nej,nej,nej
 
 
- Therese Johaug, 14 mån avstängning, rekomendation från antidoping Norge, är väntat men så länge vi inte får veta halten av clostebol i kroppen kvarstår frågorna!

 

- Bensin- och dieseldrivna personbilar kan förbjudas i vissa områden i storstäderna framöver. Transportstyrelsen vill utöka dagens bestämmelser om städernas miljözoner till att även gälla personbilar. Detta för att luften i städerna ska bli renare. - men för h-vete!! förbjud urbaniseringen till storstäder i stället!

kallast / varmast i går i Torrevieja: 13,8 /  17,6 grader 

God morgon Sverige! 

- tänt var e´ här.....

- oj så underbart och billigt blev det också och nu känner jag mig lugn men det blev ingen test igår kväll för det var sååå varmt ute!
Fyndat, exkl gasflaska, på en möbelaffär av alla ställen och allt, inkl demonstration på spanska!
Gasflaska ja.... det var ju det och för att äga en gasflaska ska du ha "avtal" med en leverantör så efter en hel del jagande blev det en bensinstation, och avtal fortfarande.... (undrar ibland vad jag skriver på?) utan ett ord på engelska i retur!
 
En seger som smakar, efter mycket konversation, mycket smicker av handläggare (jo jag kan det ibland!) så fick vi igenom SINK-skatt och hör och häpna, från 01 feb 2016 trots att vi inte varit Residencia längre tillbaka än 15 sep i år!
Jag bara älskar SKV..... undrar om finansministern älskar mig......
 
- på förekommen anledning av råttinvationen i Stockholm innerstad meddelar Naturvårdsverket i samråd med Värmland JVO och Dalarna JVO att 4 råttor får avlivas på Södermalm, 3 st på Östermalm och 2 st på övriga statsdelar.
Beslutetet är enhälligt fattat med hänsyn till artens fortlevande och kan ej överklagas!
 
kallast / varmast i går i Torrevieja: 12,8 /  17,9 grader 
 
God morgon Sverige!
 
 

- söndag som igår.....

... och det regnade igen! 340 soldagar som de säger i reklamen..... jag tror att det blir svårt att uppnå i år!
 
- med regn så försvinner ju solen som bekant och det blir kallt bakom enkel-glas-fönstren här! En liten elektrisk kamin med ilsket orange sken värmer upp ett par timmar per dag!
Ny investering blir gasoldriven kamin och det ganska omgående för el är så mycket dyrare uppvärmning än gasol här!
 
- en olycka händer så lätt och man kan generellt säga, tappar du nåt i golvet här så är det kaputt, det är inte som furugolven i Sverige precis..... men vad f-n 3,5 €.... inte mycket att gråta över!
 
- Wolfgang Pichler tillbaka som damtränare i Sverige och helt plötsligt är skidskyttetjejerna med i världstoppen igen?.....
 
- kallast / varmast i går i Torrevieja: 14,2 /  21,3 grader 
 
God morgon Sverige! 
Visa fler inlägg