-sommaren som kom tillbaka!

- och vad passar bättre då än att ge sig ut i naturen och botanisera....
 
 
... men jag fattar inte allt, varför bär odlarna ut vattenkaggar till vinrankorna utan att vattna? varför ser jag dom påta i jorden men aldrig få någon skörd? ....
 
- det finns krafter i Sverige – i synnerhet bland så kallade intellektuella – som helt och hållet vill bryta ner samhället till någon sorts nivå av primordial anarkism. Som vill döda välfärden bara på grund av det faktum att den inte omfattar hela världens befolkning.
 
- håller Donald Trump på att isolera USA från omvärlden eller är han "bakslug" ?   
 
- kanske en utflykt till Murcia IKEA idag skingrar tankarna......
 
kallast / varmast i går i Torrevieja: 12,5  /  22,5 grader.... 
 
Buenos días Suecia!      

10.000-steg

JoDå, vi fixade 10.000 steg även igår trots: Längdskidor både dam och herr, Alpint herrar och trav från Solvalla och Paris och allt i svensk TV......
 
 
En anledning till stegen,  jo man hann förbi Citronmarknaden mellan loppen och där var folk till f-bannelse i det absolut lämpliga vädret! 
Inget armbandsur eller bälte, nej inget köp märkligt nog.
 
kallast / varmast i går i Torrevieja: 11,2  /  16,2 grader.... 
 
Buenos días Suecia!      

- söndag som idag....

God mat, gott liv i Stockholm men... ja det obligatoriska klagandet över hur dyrt allt är naturligtvis, och efter umgänge med barn och barnbarn tillbaka i Spanien och..... ja just det... dunderförkylning!
 
Då inmundigar vi äkta spansk medicin och den är vedervärdigt dålig, men effektiv och i pulverform men definitivt utblandad i öl som neutraliserar smaken och hur smart det är i stället för blandat i vatten?.... det har jag ingen aning om!
 
 
- Pensionsmyndigheten betalade år 2016 ut pension till 151.900 svenskar som bor utomlands, ett historiskt rekord... och alla och inte minst S(V)T är chockerade, ett "oberoende" media som förfasar sig över att 497 svenskar (år 2015) bosatt sig i "skatteparadiset" Portugal!... ohooue, what a shame....
En ökning med 50 % från året före och då förfäras svenska folket ännu mer... och det är ju som så att man kan förvränga "statistik" precis som man vill... ungefär som bilden ovan och fattar du inte fakta / sanningen runt den ja... då måste du nog börja om i grundskolan igen! 
 
- Söndagsmarknaden idag, kanske ett nytt armbandsur a´ 4-5 € ?
 
- hur kan lördagsunderhållning i svensk TV vara så erbarmeligt dålig jämfört med fredagskvällar?... det är som om nån "planerare" går på afterwork på fredagseftermiddag och släcker lyset och låser!  
 
- återkommer och mycket skriftligt inom kort om den brännande frågan om "producerande land".....
 
kallast / varmast i går i Torrevieja: 11,1  /  18,8 grader.... 
 
Buenos días Suecia!      
Visa fler inlägg