- köpladan...

 
- molnigt nästa hela dagen och vad passar bättre då än att åka till megastora köpmeckat La Zenia Boulevard.
Byxor stod på inköpslistan och jag konstaterade redan tidigare att storlekarna i Spanien inte är min storlek för spanjorerna är kortare och knubbigare.
Nåja, efter mycket letande hittade vi till sist ett par och av bara farten följde 2 skjortor och ett 6-pack strumpor med i kassen hem!
 
 
- visserligen några år gammal undersökning men nog tycker jag det "skiner igenom" när man ser "oberoende" SVT.....
 
- När man trodde att Boverkets galenskap kring vedspisar hade nått sitt absoluta klimax nås man av nästa nyhet:
Ute på snabbremiss just nu är ett nytt förslag från Boverket där man föreslår en skrotningspremie på vedspisar och kakelugnar. Staten ska alltså lägga skattemedel på att betala för att folk river ut sitt kulturarv och samtidigt försämrar sin krisberedskap. Inte ens om jag ansträngde mig skulle jag tro att en svensk myndighet kunde hitta på något så dumt.
 
- det enda nuvarande regering levererat till Norrland är höjda bensinskatter, höjda energipriser och snart väntar kilometerskatt och flygskatt!
 
kallast / varmast i går i Torrevieja: 12,3 /  17,0  badtemp i havet, 14,8 grader... 
 

Pinjelarver & Co

- gott om varan i vinter men än vilar pinjelarverna i kokongen längst efter min promenadsträcka. Så här beskrivs den i tidningen sydkusten.es: Pinje- eller processionslarven är extremt giftig. Varje larv har en halv miljon giftiga hår som kan smitta inte bara genom direktkontakt, utan även via luften. Giftet är mycket irriterande för människor och kan vara dödligt för små barn och husdjur.
- tror att en sneträff med golfbollen rakt in i pinjeskogen är så att säga en "ospelbar boll" hädanefter!
 
- sneträffar ja, ibland händer det oss alla och speciellt ofta jag!! och man kliver rakt ut i bushen, i kortbyxor och letar boll-fan allt för att rädda poäng och aldrig, aldrig i stridens hetta tänker man på att det finns 5 olika typer av ormar som är relativt giftiga, skorpioner, larver som ovan eller den mycket giftiga 15 cm långa tusenfotingen i terrängen, nää man trampar bara på.......
 
- men det finns ju också snälla och vackra djur i naturen så inte ger jag upp så lätt.....
 
- 18 mm regn natten mot söndag, det behövdes i ökenlandskapet!
 
- hittils a-ha-upplevelser i naturen. En giftig Hasselsnok som hade siesta på en golfgreen där vi spelade och en 20 cm ödla som bodde under min säng en natt på hotellet när vi spelade golf i Almeria. Den ville verkligen ut på morgonen......
 
kallast / varmast i går i Torrevieja: 14,9 /  20,0  badtemp i havet, 15,0 grader... 
 
 
 

Marknadsdag!

- ännu en marknad avklarad, denna gång i Rojales Quesada. Inget att höja på ögonbrynen åt, kines-krims-krams, kläder och lokala mat och grönsaker.
Det har blivit svårare att hitta igen bilen på stora parkeringar nu då inte den är nåt som "sticker ut" som Mitsubishi gjorde
 
Svensklärarinnan och Vänsterpartiets distriktsordförande i Storstockholm, Barbro Sörman: ”När en nazistisk kapitalist dör. Ja, det är väl kanske inget att sörja”. Barbro har även gjort sig ökänd genom uttalanden som: ”De svenska män som våldtar gör ju det trots uppväxt med jämställdhet. De gör ett aktivt val. Det är värre in my opinion” samt krävt Amineh Kakabavehs avgång för att hon uppmärksammat kvinnoförtrycket i förorten...
 
- det finns nättroll i alla läger.......
 
kallast / varmast i går i Torrevieja: 13,1 /  19,0  badtemp i havet, 15,0 grader... 
Visa fler inlägg