****GRONLUNDS BLOGG****

änligen fredag!

Kategori: #Torrevieja

 
- varför bär spanjorer och turister omkring på flera veckor gammalt vatten från affärerna när Torrevieja har Europas nyaste och modernaste vattenreningsverk för dricksvatten?
Här kan man, om det kniper till och med avsalta och rena havsvatten från Medelhavet till fullgod kvalité och.... från dag 1 har jag druckit kranvatten!
 
- apropå miljömupparnas framgång i "Regeringssamarbetet?" med S och därmed fått igenom si-så-där 5-10.000 kr i elcykelpremie, 40.000 kr i premie för elbilar och dessutom oöverskådlig vägskattebefrielse (bensinskatten) för dessa bilar och det väcker frågor om landsbygden!
Vi utgår från att elbilarna kommer att finnas i storstäderna för avstånden på landsbygden gör att det blir lååångt mellan laddstolparna och frågan dyker automatiskt upp: Behöver inte elbilarna plogade vägar, nyasfalteringar, förbättring av vägkorsningar, nya vägar med mera? och då till sista frågan, vem betalar kalast.... jo-just-det, bor du i en icke storstad fattar du nog...... 
 
- bilbärgningen av Foorden ja,... samtalet til Mapfre (försäkringsbolaget) tog längre (språksvårigheter!) tid än innan bärgare var på plats och det bästa: bärgarmannen hade "grejer" med sig, han mumlade, han analyserade och han bankade nåt förfärligt under bilen och länge.... och vips, så startade bilen! Glapp i en kontakt till Bränslepumpen och allt var löst, ingen bärgning och nu är bilfaan (han) "som nytt igen"!
För övrigt, språket...... man behöver (nästan) bara lägga till o eller a i svengelska språket så förstår man varann.....
 
- det behövs liite, inte så liite nya kärnkraftverk för att möta miljömupparnas behov av fossilfria transportmedel.  🤡
 
Kallast / varmast i Torrevieja i går:  24,2 / 27,6 ....i havet 24,1 
 
 
 
Kommentera inlägget här: