****GRONLUNDS BLOGG****

veckans fågel

Kategori: Borgeby Naturruta

 
Ringduva, som finns i parti & minut på våra morgonpromenader kacklandes så det känns som man är i Spanien. Ja, inte på grund av värmen naturligtvis, inte heller på grund av grönskan, ännu är väl bäst att tillägga men snart så ......
 
Du missar väl inte omgång två av web-röstningen om Sveriges nationalfågel  http://www.birdlife.se/sveriges-ornitologiska-forening/fagelskadning/nationalfagel/     du kan rösta senast 30 april.
 
Räddningsverket & Sjöfartsverket, vem gör vad? ja det vet dom tydligen inte själva när folk hamnar i sjönöd, men vad de vet är att det "går bra" att fakturera efter uppdrag. hmmm "min chef har också en chef, vilken också har en chef".
Har vi hört det förrut?
 
God morgon Sverige, visst måste det för övrigt brunnit en och annan propp hos pojken som sprang omkring med en kolbit i valrörelsen och damen med giftiga bottenfärgen på båten, båda tillhörande MP;s regering.
Energiskatt på 30 öre per kilowattimme införs av Miljöministern på solcellsanläggningar!! sedan en rejäl skatt på koldioxidfri kärnkraft så att den avvecklas i förtid!! och... är det inte förnybar energi dessa brukar omfamna?
 
Det har inte bara brunnit några proppar där inte,,, nää, ett och annat ställverk är nog helt utslagna!
 
God morgon Sverige, vem f-n styr i det här landet?