****GRONLUNDS BLOGG****

España !

Kategori: Torrevieja

 
 
Jag blir så glad: när jag ser renhållningsarbetarna rensa upp gatorna efter fredagsmarknaden så vi får tillbaka parkeringsplatserna. De sliter, de stressar, men de sliter och stressar med glädje och stolthet i ansiktet!
 
Jag blir så glad: När jag besöker "Comunale" i Torrevieja för utlandsregistrering och jag bemöts med ett stort leende och ett hejfriskt "hola" och vi utbyter fraser på spanska, engelska och svenska och lär av varandra!
 
Jag blir så glad: När jag handlar i min butik och försöker fråga om "det är tvättmedel" på mitt språk och närmsta expidit förstår ingenting men plötsligt är det ett halvdussin spanjorer runt omkring mig,,, och vi löser det,,, förmodligen på något språk som inte är uppfunnit ännu!
 
Jag blir så glad: När jag en dag såg en äldre man (på avstånd) ramla mitt i gatan och vips, så var där tre människor, varav en snaggad ungdom och hjälpte han upp på benen!
 
Jag blir så glad: När jag går in i en klädaffär och där finns ingen nagelfilande eller tuggummituggande expiditer utan seriösa äldre och även unga som är "kundvänliga"!
 
Jag blir så glad: När jag ser de yngre i familjen ta hand om sina gamla släktingar!
Det är gott att bo i Spanien!  Messenger - Emoticons - 1507795
 
God morgon Sverige, i veckan händer det saker,,,, kanske berättar jag det.....