veckans fågel

 
Ringduva, som finns i parti & minut på våra morgonpromenader kacklandes så det känns som man är i Spanien. Ja, inte på grund av värmen naturligtvis, inte heller på grund av grönskan, ännu är väl bäst att tillägga men snart så ......
 
Du missar väl inte omgång två av web-röstningen om Sveriges nationalfågel  http://www.birdlife.se/sveriges-ornitologiska-forening/fagelskadning/nationalfagel/     du kan rösta senast 30 april.
 
Räddningsverket & Sjöfartsverket, vem gör vad? ja det vet dom tydligen inte själva när folk hamnar i sjönöd, men vad de vet är att det "går bra" att fakturera efter uppdrag. hmmm "min chef har också en chef, vilken också har en chef".
Har vi hört det förrut?
 
God morgon Sverige, visst måste det för övrigt brunnit en och annan propp hos pojken som sprang omkring med en kolbit i valrörelsen och damen med giftiga bottenfärgen på båten, båda tillhörande MP;s regering.
Energiskatt på 30 öre per kilowattimme införs av Miljöministern på solcellsanläggningar!! sedan en rejäl skatt på koldioxidfri kärnkraft så att den avvecklas i förtid!! och... är det inte förnybar energi dessa brukar omfamna?
 
Det har inte bara brunnit några proppar där inte,,, nää, ett och annat ställverk är nog helt utslagna!
 
God morgon Sverige, vem f-n styr i det här landet?
 

Pengar!

Få betalt för att låna!! Idag kan du binda räntan på ditt bolån på 10 år på drygt 3 procent och en rörlig ränta erbjuds under två procent. Förhandlar du bra hamnar du under 1,50 procent. Samtidigt kan vi läsa om länder inom EU där kunder får minusränta på bolånet.

Ja, du läste rätt....... Redan idag har en del av Spaniens bolånekunder minusränta eftersom deras ränta är kopplad till Schweiziska internbankräntan som idag ligger på minus 0,8 procent. Resultatet blir att kunderna får betalt för att låna. Samma situation är nära förestående i Italien och Portugal där många har sina bolåneräntor baserade på internbankräntan inom EU (Euribor). När Euribor sjunker till minus får många betalt för att låna.

Vad händer på längre sikt då? När pengar är så billiga att du tjänar på att spendera dem, känns lite som Ebberöds bank detta!

Måste väl i så fall vara dags att slå till på fastighetsköp i Spanien nu?

God morgon Sverige, vet inte om jag fattat detta rätt? 

Hmmm Emoticons    

Jag och min Partner

Jo Då, det är dags igen för min gamla "Partner" att säsongsarbeta igen. En och annan kåpa borta, ett och annat ljuddämparskydd borta sedan ifjol, en pinne i utkastet för att skicka klippet till grannen, hahaha, men annars som vanligt.
Ja ok, lite service har min Partner också fått, rengjort luftfilter och nytt tändstift!
 
Oskiljaktiga vänner sedan 3 år, inköpt för 400 kr av en änka i Östra Grevie
 
God morgon Sverige!
 
 
 
Visa fler inlägg