Kinesen

Det som inte finns där, det finns inte, oftast till ett överkommligt pris.
Skadinaver kallar dessa ställen för "Kinesen" men det är taiwaneser som äger och driver basarerna och med generösa öppettider.
Städmaterial, kastruller, porslin, förvaringsprylar, kontorsprylar, sockor, skor, mobil och skal till paddor, ......... listan kan göras lång av det som är löjligt billigt i en provins där allt är löjligt billigt ändå, nåja undantaget golfutrustning då som är lika dyrt som i Sverige!
 
- Rikspolischef Dan Eliasson säger att polisens lyckade insatser för gängkriminaliteten i förorterna är orsaken till alla skjutningar och sprängningar av polisstationer!!
Har jag missat nåt?.... 
 
kallast / varmast i går i Torrevieja: 19,1 /  24,7  grader.

Längsta dagen!

Värdens längsta dag är till ända och det blir tidigare mörkt på kvällarna och tidigare ljust på morgona om jag förstått det rätt!
När det "vänder" och blir ljusare i Sverige är 20-21 dec beroende på var i landet du bor men i Torrevieja är det segare, där behövs 10 dagars stillestånd innan det vänder, mellan 16 och 26 dec, fråga mig inte varför....
Men som sagt, jag sov mig igenom fysikens lagar i skolan så jag har inte världens koll.....
 
Bilden?.... Torrevieja en söndagskväll och det ser folktomt ut men låt dig inte luras, det är fullt på restaurangerna och i kyrkan och det är verkligen spanjorernas kväll!
 
kallast / varmast i går i Torrevieja: 21,5 /  25,3 grader.

Lördag som igår.....

En högst normal lördag (utan golf), en vandring i naturen, ett väntat regn som blev 4 droppar per kvadratmeter, en TV-afton med V-75 och SHL-hockey, ja... så kan en lördag se ut i Torrevieja!
 
En nyinköpt dammvippa (oj va´ städerskan ska bli glad). och notera, det är riktiga fågelpennor. Det dammar rätt så mycket i den här delen av världen kan jag berätta, varför vet jag inte kanske är det Saharasanden som ständigt ligger i luften...
 
JaHa ja, då var det kört igen, gårdagens "points" är förbrukade och "veckobonusen" är out and over......
 
- ur led är tiden, varför ställde vi tillbaka klockan 1 h i natt? 
 
- V-75 hmmm....  4 rätt... det är svårt, minst sagt!
 
- ett kurdiskt lag (Dalkurd) i Allsvenska nästa år, låter spännande....
 
- en viss avmattning av viktnergången har märkts...  
 
kallast / varmast i går i Torrevieja: 21,0 /  24,6 grader.
Visa fler inlägg