Bron!

Hade irriterat mig minst en vecka på detta vägarbete innan jag förstod vad det var.
Jag menar,,, stänga av halva "stora" vägen genom Lomma/Bjärred och inget vägarbete syntes till fram till igår och så var det bara plötsligt en massa bilar inom avspärrningen.
Till sist gick det upp ett ljus, det pågår filminspelning (del 3) av kriminalserien "Bron" som sänds i SVT i höst.
 
För övrigt(1): börjar inte Försvarsministern, Utrikesministern och Statsministern i det här landet se lite trötta ut?... redan... 
För övrigt(2): "Inflationen vida överstiger målen" enligt sista "körningen" från Konjunkturinstitutet (vackert namn!)... Stefan Ingves hallå!!! 
För övrigt(3) Så j-vligt tråkiga prisutdelare på VM i Falun, bara män dessutom, och det finns ju en hel skatt av gamla VM-medaljörer där som potentiella prisutdelare, nää usch för pampar typ Blatter/UEFA!
 
 
God morgon Sverige, fashionabelt vid havet ligger det dessutom... å ingen bro i närheten... 
 

Sensation i växtriket!

 
Är inte känd för gröna fingrar, särskilt med blommande växter som alltid haft korta livscykler i mitt hem.
 
I vintras gjorde jag ett ryck, kastade några "risbuskar" ställde ner några fjolårs-pelargonier i källaren och glömde bort dem snabbt och begav mig till en så kallad auktoriserad blomsterhandlare och sa att jag ville ha ett par blommor som inte blommar.
Efter visst dividerande, främst från expiditen, enades vi om ett par modeller av Kalatea, alla under 100 kr, för jag är ju prismedveten... -fråga mina vänner...hahaha.
 
Förra veckan upptäckte jag att en av Kalatea;n, vad jag trodde, skulle få nya blad eller skott eller vad man nu kallar det men till min fasa upptäckte jag i veckan, den börjar ju blomma!!
 
-oerhört svårt att få den att blomma, "det finns inte på kartan" sa expiditen, ... och ett föraktfullt "lycka till"  fick jag när jag lämnade affären. 
 
Så summan av kardemumman är ju att nu har jag ett par blommor med kort livscykel igen.
 
Pelargonierna i källarn då, jo de växer som aldrig förr!
 
God morgon Sverige, hmmm, gröna fingrar var det...
LOL Emoticons   

-utlovat...

Notera armbandet (återkommer om det). Skid-VM i TV, bokrea med nya böcker, halv-taskigt väder, med mera med mera, vilket betyder inne-aktiviteter och jag som har en gjort en utlovelse om 10.000 steg per dag och nu pratar vi armbandet igen, ett armband som heter Polar Loop (datastyrt!) och mäter min dagliga aktivitet, inklusive hur gott jag sover på nätterna?? och ger mig inaktivitets-varningar om jag ligger för länge på sofflocket, dessutom loggas allt i datorn och det går inte att radera!
 
 God morgon Sverige, det var bättre på Kronbloms tid.
 
Visa fler inlägg